
Oto kolejny przepis z serii "wegetariańskie kotlety", tym razem są to: kotlety z serka włoskiego Capri.
Ser typu włoskiego wyprodukowany jest z pełnowartościowych białek serwatki, które charakteryzują się wysoką wartością odżywczą.
Ich właściwości zbliżone są do białka mleka kobiecego, dzięki czemu wspomagają system odpornościowy organizmu człowieka, dodatkowym atutem jest wyjątkowo delikatny smak.

• serek Capri typu włoskiego - 2 szt.
• sos sojowy - 1 szkl.
• olej z pestek winogron - 0,5 szkl.
• płatki drożdżowe - 100g

Serek Capri pokroić w plastry - 1cm grubości. Przygotować dwa naczynia. Do jednego wlać sos sojowy, do drugiego wsypać płatki drożdżowe. W międzyczasie wlać olej na rozgrzana patelnię, namoczyć serek w sosie sojowym, obtoczyć w płatkach drożdżowych i smażyć aż osiągnie złotobrązowy kolor. Bardzo dobrze smakują podane z ryżem lub sałatką warzywną.
Smacznego! :)

czym moge zastapic sos sojowy i platki drozdzowe?
OdpowiedzUsuń