
Kontynuując serię wigilijnych przepisów na wegetariańskie ryby, oto przepis na wege śledzia :)

2 duże słoiki pieczarek marynowanych
2 duże kubki gęstej śmietany 18 %
1 duża cebula
1 jabłko - reneta
sól
pieprz

1. Na durszlaku odcedzić pieczarki. Zalewę można wylać. Zostawić „przyprawy” ze słoika.
2. Pieczarki pokroić na drobniejsze kawałki.
3. Cebule i jabłko obrać i pokroić na drobną kosteczkę. Dodać do pieczarek.
4. Dodać śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać.
5. Zostawić na noc, żeby się 'przegryzły'.

coś pysznego thx za przepis :)
OdpowiedzUsuńTa strona jest genialna! dlaczego dopiero teraz ją odnalazłam??? Po raz pierwszy od 14 lat będę miała na Wigilijnym stole grzybowego 'śledzika' ;) Super przepisy :) Pozdrawiam i przesmacznej Wigilii życzę :)
OdpowiedzUsuń