20.12.09

Przepis na wegetariańskie pieczarkowe 'śledzie' w śmietanie

Przepis na wegetariańskie śledzie
Kontynuując serię wigilijnych przepisów na wegetariańskie ryby, oto przepis na wege śledzia :)

Składniki:
• 2 duże słoiki pieczarek marynowanych
• 2 duże kubki gęstej śmietany 18 %
• 1 duża cebula
• 1 jabłko - reneta
• sól
• pieprz

Jak przyrządzić?
1. Na durszlaku odcedzić pieczarki. Zalewę można wylać. Zostawić „przyprawy” ze słoika.
2. Pieczarki pokroić na drobniejsze kawałki.
3. Cebule i jabłko obrać i pokroić na drobną kosteczkę. Dodać do pieczarek.
4. Dodać śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać.
5. Zostawić na noc, żeby się 'przegryzły'.


2 komentarze:

  1. Anonimowy26.12.10

    coś pysznego thx za przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ta strona jest genialna! dlaczego dopiero teraz ją odnalazłam??? Po raz pierwszy od 14 lat będę miała na Wigilijnym stole grzybowego 'śledzika' ;) Super przepisy :) Pozdrawiam i przesmacznej Wigilii życzę :)

    OdpowiedzUsuń