20.1.10
Przepis na słodkie kulki kokosowe - tzw. kokosanki
To chyba jeden z najprostszych sposobów na słodkie kulki - coś + coś, wymieszać, odstawić, upiec i bum! :) Oto przepis:
Składniki:
1 serek twarogowy do kanapek (200g)
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (405g)
3 szklanki wiórków kokosowych
kandyzowane wiśnie (niekoniecznie)
Sposób przygotowania:
Serek twarogowy dobrze wymieszaj z mlekiem skondensowanym i dodaj wiórki kokosowe. Ponownie wymieszaj i odstaw na 30 min tak aby wiórki dobrze nasiąkły mlekiem. Uformuj kulki i piecz około 10-15 min w temperaturze około 190 stopni. Jeszcze przed upieczeniem kokosanki możesz przyozdobić wisienką kandyzowaną.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz