20.1.10

Przepis na słodkie kulki kokosowe - tzw. kokosanki

Przepis na deser z kokosem

To chyba jeden z najprostszych sposobów na słodkie kulki - coś + coś, wymieszać, odstawić, upiec i bum! :) Oto przepis:

Składniki:
• 1 serek twarogowy do kanapek (200g)
• 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (405g)
• 3 szklanki wiórków kokosowych
• kandyzowane wiśnie (niekoniecznie)

Sposób przygotowania:
Serek twarogowy dobrze wymieszaj z mlekiem skondensowanym i dodaj wiórki kokosowe. Ponownie wymieszaj i odstaw na 30 min tak aby wiórki dobrze nasiąkły mlekiem. Uformuj kulki i piecz około 10-15 min w temperaturze około 190 stopni. Jeszcze przed upieczeniem kokosanki możesz przyozdobić wisienką kandyzowaną.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz