14.10.09
Przepis na wegetariańskie rurki z marmoladą | deser dla wege
Przepisów na proste wegetariańskie desery nigdy za mało :), prezentuje zatem - pieczone rurki z marmoladą, które znakomicie prezentują się na stole, są łatwe w przygotowaniu i wyśmienicie smakują.
Składniki
1 kostka twarogu
1 kostka masła bądź margaryny
1,5 szklanki mąki
(możemy użyć orkiszowej lub razowej pszennej)
1 opakowanie cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
słoiczek marmolady (np. różanej)
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie rozwałkowujemy do grubości około 0,3 cm. Za pomocą noża wykrawamy prostokąty (o rozmiarach około 5x4 cm). Każdy prostokąt smarujemy cienką warstwa marmolady, po czym zawijamy w rurki.
Podczas pieczenia rurki nieco powiększą swą objętość, więc układamy je na blaszce nie zbyt blisko siebie. Pieczemy do zrumienienia (20-30min) w piekarniku nagrzanym do około 190 stopni. Tak upieczone rurki posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ile wychodzi tych rurek z tego przepisu ?
OdpowiedzUsuń